Ett hållbart arbetsliv inom socialtjänsten

På seminariet kommer hon att presentera en enkätundersökning om hur arbetsvillkoren för socialsekreterare som arbetar med barn och unga har utvecklats.

– Vi har nyligen slutfört datainsamlingen bland drygt 450 socialsekreterare i cirka 50 arbetsgrupper. Det är fjärde gången som vi är ute med samma enkät i samma områden, första gången var 2001. På seminariet kommer jag även att prata om ett projekt där vi satsade på att förbättra arbetsvillkoren för socialsekreterare i en kommun och där det blev en positiv utveckling. Om vi hinner ska jag också säga något om karriärvägar och hur socionomer beskriver de första åren i yrket, säger Pia Tham och avslutar:

– Även om mina studier haft fokus på socionomer så tänker jag att det finns många paralleller till andra yrkesgrupper, inte minst inom välfärdsyrken. Alla intresserade är välkomna på seminariet!

Om föreläsaren

Pia Tham är socionom och professor i socialt arbete vid Uppsala universitet. Hon arbetade i drygt 10 år, bland annat inom socialtjänsten, innan hon började på forskarutbildningen för snart 25 år sedan.

 Forskningen har främst rört arbetsvillkoren för socialsekreterare och övergången från utbildning till yrkesliv med fokus på vad som bidrar till att man trivs och vill stanna kvar på arbetsplatsen och i yrket. Eftersom hennes forskning alltid legat nära praktiken har hon hela tiden haft en fot ute i verksamheterna.

Foto: Mikael Wallerstedt

Dag och tid: 23 oktober kl. 13:30–15:30
Plats: Högskolan i Borås (lokal meddelas senare) eller digitalt via Zoom
Hitta hit: Se karta över Campus
Kostnad: Kostnadsfritt
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan.
Kontakt: fous@hb.se

Anmälan 23 oktober

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Hur vill du delta? *

Behandling av personuppgifter

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig i formuläret. Uppgifterna i formuläret kommer att behandlas av ansvariga för evenemanget vid högskolan, i syfte att planera, administrera evenemanget och kommunicera med dig. Uppgifterna kommer att lagras inom EU/EES, och raderas efter evenemanget.

Högskolan i Borås är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (a) i dataskyddsförordningen (samtycke). Det är helt frivilligt att lämna samtycke, och du kan när som helst ta tillbaka ett lämnat samtycke.

Läs mer om hur Högskolan i Borås behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har.