Textilhögskolan

Ta samhället framåt inom textil och mode

Ansökan till höstens utbildningsprogram och kurser är öppen! Alla de små saker våra studenter gör här och nu leder till stora saker i framtiden. Välkommen till Textilhögskolan!

Hitta din utbildning här
Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är Textilhögskolan

Där kreativitet och kunskap möts

Textilhögskolan har anor från 1866. Vi förvaltar ett arv från textilindustrin och täcker hela den textila värdekedjan från minsta fiber till återvunnet och omskapat plagg. Visste du att Textilhögskolan rankas som den nionde bästa modeskolan i världen?

Våra forsknings- och utbildningsområden

Nordiskt samarbete kring cirkulär innovation med fokus på arbetskläder

Nu inleds ett nordiskt interregionalt samarbete för att visa producenter av arbetskläder hur de kan förbereda sig och anpassa sin produktion till EU:s kommande regler kring cirkulär ekonomi.

Ny avhandling undersöker alternativa sätt att se på en kropp i modedesign

Kan en kropp vara en stol, en vägskylt eller kanske en glass? Faseeh Saleem har nyligen doktorerat och i sina studier utmanar han konventionella designprocesser och lyfter fram nya idéer kring vad en kropp är. En ny konstnärlig avhandling vid Textilhögskolan är därmed klar, och den visar en alternativ väg där konst och mode möts.

Nytt utbytesavtal med möjliggör student- och lärarutbyten med Indien

Högskolan i Borås och National Institute of Fashion Technology (NIFT) i Indien har ingått ett utbytesavtal. Avtalet trädde i kraft i samband med att en delegation från Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås besökte NIFT i slutet av mars.

Studenter banar väg för nya tankar på internationellt hackathon

Textila produkter i krig eller en pålitlig produkt som får användaren att lita på samhället? Textil- och modeindustrin står inför stora utmaningar för att kunna genomföra en grön omställning. 15–19 april kommer studenter från Spanien och Indien till Texilhögskolan vid Högskolan i Borås, för att delta i Big DO International Design Hackathon, med syfte att bryta ny mark för att komma med lösningar på några av dem.

Modehistoria och modets framtid – i höst startar vi nya kurser

Ny kan du söka nya onlinekurser med fokus på mode både som kulturellt fenomen och som en industri. Två av kurserna startar nu i höst och två startar våren 2025. De fyra kurserna går att läsa som ett kurspaket eller individuellt.