Student

Student

Studenthälsan

Har du något dilemma eller bekymmer som tynger dig och som påverkar dina studier?
Då kan ett första steg vara att vända dig till oss på Studenthälsan för stöd och rådgivning. Vi har tystnadsplikt.

Läs mer

Nya professorn hyllas av studenterna för kreativ undervisning

David Eriksson var eleven som hade lätt för att lära men vantrivdes i skolan. Som efter gymnasiet absolut inte ville plugga vidare och som mest hade tre jobb samtidigt. I dag är han professor i industriell ekonomi och årets vinnare av högskolans pedagogiska pris.

De nomineras till Pedagogiskt pris 2023

Nu är det klart vilka lärare som nominerats till Pedagogiskt pris 2023.

Porträttfoto Jerker Kryander

Tipset från Årets alumn 2023: Bygg starka nätverk

Han beskriver sig som entreprenör sedan barnsben och efter en lång karriär inom byggbranschen vill han ge tillbaka till en hållbar samhällsutveckling. Kontakten med Högskolan i Borås har många år på nacken – redan 1999 var han engagerad i bygget av nya lokaler åt Studentkåren i Borås och i dag är han bland annat med i byggingenjörsutbildningens programråd. Han slår ett slag för nätverkande mellan studenter och näringsliv. Möt Jerker Kryander – Årets alumn 2023!

Porträttfoto Amin Omrani

Han brinner för att bygga bolag – möt Amin Omrani, Årets alumn 2023

– Jag har alltid haft en inneboende drivkraft att vilja nå långt med vad än jag har tagit mig an. Det säger Amin Omrani som utsetts till Årets alumn 2023 vid Högskolan i Borås. Efter magisterexamen i industriell ekonomi – logistik 2009 har karriären gått som på räls. Sedan 2020 leder han bolaget Rebellion.

Stopp för att ladda batterier till elcyklar i högskolans lokaler

Kammarkollegiet, som försäkrar högskolans verksamhet, har infört en ny säkerhetsföreskrift från och med 1 december 2023. Den innebär strängare krav när det gäller laddning av litiumjonbatterier, som bland annat används i elcyklar.

Till arkivet för driftsinformation