EAIE 2025 till Göteborg och Västsverige

Vy över Göteborg och Liseberg

EAIE-konferensen äger årligen rum i olika europeiska städer. I år var franska Toulouse värdstad, och över 7300 deltagare från 110 länder deltog. I september nästa år kommer en av världens största konferenser inom högre utbildning med fokus på internationellt samarbete till Västsverige. Det är ett viktigt evenemang för att utbyta kunskap, etablera samarbeten och diskutera framtidens utbildning.

Anneli Bentzlin är projektledare på Högskolan i Borås:

– Det är en enorm apparat som drar i gång. Vi har förberett oss i flera år. Det skulle egentligen blivit av redan 2021 men covid kom i vägen. Så nu är vi laddade! Vi hoppas kunna locka så många representanter som möjligt till Borås under konferensen och vi kommer fokusera på våra spetsar - Textilhögskolan, Bibliotekshögskolan och Resursåtervinning, men också visa upp allt det som gör Borås unikt i en internationell kontext.

Högskolan i Borås delar värdskapet med Göteborgs universitet, Chalmers, Jönköping University, Högskolan i Halmstad och Högskolan i Skövde. Planeringsarbetet pågår för fullt och förutom aktiviteterna på Svenska Mässan kommer de sex lärosätena bjuda in samarbetspartners till särskilda event och erbjuda besökarna guidade besök på sina respektive campusområden.

EAIE står för European Association for International Education. Det är en medlemsdriven organisation som varje år anordnar en av världens största konferenser för aktörer inom högre utbildning. Konferensen skulle hållits i Göteborg september 2021, men på grund av Corona flyttades den till 2025.