Nominera till Stora Hållbarhetspriset!

Syftet med Stora Hållbarhetspriset är att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar lokalt tillväxt. Vinnaren av priset tilldelas en prissumma på 100 000 kronor som ska gå till företagets eller organisationens hållbarhetsarbete. Vinnaren ges även möjlighet att delta i olika lokala näringslivssammanhang för att inspirera andra företag och organisationer att växa i en grönare och mer hållbar riktning.

Gear Shift är ett företag som genom hela sin affärsmodell sätter ändrade konsumtionsmönster och hållbarhet i fokus. Andreas Lycken, vd och delägare, berättar att det har varit en spännande tid sedan de tilldelades priset.

Hur har året varit?

– Det har varit ett väldigt roligt år! Vi har fått mycket uppmärksamhet för Stora Hållbarhetspriset, senast under Borås Möts 10 september då vi berättade om vår verksamhet och vårt arbete med hållbarhet. Vi känner också lite framtidstro på marknaden igen efter ett utmanande år för oss konjunkturmässigt.

Hur har ni använt prispengarna?

– Vi har använt pengarna till att fortsätta sprida vårt budskap digitalt i form av en ny hemsida, en digital säljprocess samt utvecklandet av en app där man lättare ska kunna skicka sina kläder på lagning. Eftersom vår affärsmodell genomsyras av hållbarhet lägger vi fokus på hur vi kan nå ut med vårt budskap och effektivisera för kunden, så vi sänker trösklarna för alla potentiella kunder att skifta till ett mer hållbart alternativ.

Har ni något medskick till den som vill ta emot Stora Hållbarhetspriset?

– Gör det ni tror på, låt hållbarhetsarbetet vara er drivkraft! Satsa på att långsiktiga affärsrelationer kommer att ge er lönsamhet, även om de kortsiktigt inte gör det. Och våga berätta om allt bra som ni gör, så att alla vi som arbetar med hållbarhetsfrågor ur olika perspektiv kan inspirera och inspireras av varandra, avslutar Andreas Lycken.

Initiativen bakom priset

Stora Hållbarhetspriset är inrättat av Högskolan i Borås, Borås Stad, Borås Näringsliv och Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Juryn som utser vinnaren av priset består av representanter med ett stort engagemang för hållbar utveckling. Dessa är: Birgitta Losman (Högskolan i Borås), Sara Theil (Borås Stad), Felix Ljungberg (Sparbanken Sjuhärad), Sandra Roos (Kappahl) och Tommy Joneståhl (Sparbanken Sjuhärad).

Nominera ett företag eller en organisation senast 1 november!

Nominera din kandidat till Stora Hållbarhetspriset! Priset delas ut till ett företag eller en organisation som genom strategiskt hållbarhetsarbete gör gott inom tre dimensioner: miljö, människor och ekonomi. Vinnaren måste dessutom ha sitt säte i Borås.

Alla kan nominera företag/organisationer till utmärkelsen, ditt eget eller någon annans. Du kan nominera mellan 1 oktober–1 november.

Läs mer

Läs mer om Stora Hållbarhetspriset och nomineringen 

Läs nyheten om Gear Shift som vann Stora Hållbarhetspriset 2023