Samverkansavtal klart kring hållbarhetsfrågor på Sagagatan

I korthet innebär det att en arbetsgrupp på Campus och hållbarhet samt Castellum gemensamt arbetar brett för en hållbar utveckling på campus, i exempelvis frågor kring energibesparing, avfall, trygghet, biodiversitet, social hållbarhet och byggnation/materialval. I intentionen ligger att gemensamt sträva efter återbruk och val av material med förnybar råvara vid ny- och ombyggnationer.

Avtalet ligger i linje med högskolans inriktning och mål att vara den hållbara högskolan och berör frågor om social såväl som miljömässig hållbarhet.

– Med fastighetsägare som delar våra värderingar kan vi förverkliga visionen om ett hållbart campusområde. Castellum ligger långt framme med sitt eget hållbarhetsarbete och har mycket att tillföra. Samtidigt får de en möjlighet att öka sitt utbyte med oss och inspireras av våra studenter. Vi är väldigt glada över avtalet och ser fram emot att fortsätta jobba för hållbarhet tillsammans, säger Maria Westerlund, handläggare för högskolans miljöledningssystem.

Avtalets ambitioner ska nu omsättas i en handlingsplan med konkreta åtgärder som sträcker sig fram till 2026. Inom ramen för avtalet kommer studenter att bjudas in till workshop med fastighetsägarna och campusvandringar för kontroll av hållbarhetsfrågor och förbättringsområden. Redan i mars bjöds studenter och anställda in till en workshop tillsammans med fastighetsägarna, vilket gör att det redan finns idéer för en gemensam plan.

Sedan tidigare finns det liknande avtal med Akademiska Hus AB och Kanico.

Läs mer

Läs tidigare nyhet: Campusvandringar för att hitta avvikelser och lyfta förbättringsområden

Läs mer om energibesparing vid högskolan