Välkommen till Vård- och omsorgsadministration 2,
30 högskolepoäng (hp), halvfart, distans.
Kursen är indelad i fyra delkurser:
1. Lärande i vård- och omsorgsverksamhet, 7,5 hp
2. Mänskliga resurser och konflikthantering i vården och omsorgen, 7,5 hp
3. Ledarskap i vård och omsorg ur ett etiskt perspektiv, 7,5 hp
4. Förbättringskunskap, utvärdering och patient- och brukarsäkerhet i vård- och omsorgsorganisationen, 7,5 hp.
Första delkursen startar måndagen den 2 september 2024. Introduktionen startar klockan 09.00 och beräknas pågå till cirka 11.00. Introduktionen ges via Zoom. Syftet med introduktionen är att ge er en översikt av kursens innehåll samt en introduktionsföreläsning inom ämnesområdet. Under kursintroduktionen kommer även en snabb repetition av lärplattformen Canvas att ges. Länk till Zoom läggs ut på lärplattformen cirka en vecka före kursintroduktionen.
Första delkursen introduceras 09.00–11.00. De andra tre delkurserna kommer att introduceras direkt efter seminariet. Det innebär att föregående delkurs slutseminarium kommer att genomföras klockan 08.30–11.30, därefter introduceras nästa delkurs 11.30–12.00. Syftet med att publicera datumen redan nu är att du får tid att planera in de examinerande seminarieträffarna.
De datum som gäller för året är:
Introduktion delkurs (dk). 1: 2 september 2024
Seminarium dk. 1 + Introduktion dk. 2: 11 november 2024
Seminarium dk. 2 + Introduktion dk. 3: 20 januari 2025
Seminarium dk. 3 + Introduktion dk. 4: 24 mars 2025
Seminarium dk. 4 + Kursvärdering 2 juni 2025
Samtliga delkurser avslutas alltså med ett obligatoriskt slutseminarium på förmiddagen, samma dag som introduktionen till nästa delkurs sker. Samtliga introduktioner och examinationsseminarier kommer enbart att erbjudas via Zoom, inga fysiska träffar på Högskolan i Borås kommer att ske. De fem datumen för introduktion/examinationsseminarium är de enda som är schemalagda. I övrigt kommer kursen att kunna läsas helt på egen hand när det passar dig bäst att förlägga dina studier.
Distansstudier innebär att du utifrån kursens upplägg förutsätts planera och fördela din studietid, för att sedan självständigt genomföra dina studier. För att du ska kunna planera och genomföra dina studier på bästa möjliga sätt är det viktigt att du avsätter den tid som ditt studieval motsvarar dvs. 20 timmar/vecka för halvtidsstudier. Tid både för inläsning av litteratur och skrivande av inlämningsuppgifter. Till ditt stöd finns litteraturanvisningar, inspelade föreläsningar och diskussionsfrågor. Aktuell litteraturlista finner du i kursplanen.
Introduktion och examinationsseminarier kommer att ske via webbkommunikationssystemet Zoom. Därför är det viktigt att du har tillgång till dator med stabil internetuppkoppling, kamera, hörlurar och mikrofon.
Läs mer om Zoom på webben
Registrera dig och skapa studentkonto
Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.
När du registrerar dig på ett program eller kurs innebär det att du bekräftar din plats och har bestämt dig för att studera. Information skickas till CSN så att studiemedel kan betalas ut.
Du måste vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att resultat ska kunna rapporteras in från tentamen, laborationer eller andra studieprestationer.
Samtidigt som du registrerar dig skapar du ditt studentkonto. Med studentkontot får du tillgång till de system du behöver för dina studier, exempelvis lärplattformen. Du får också tillgång till en studentmejl.
Följ instruktionerna om hur du registrerar dig och skapar ditt studentkonto
Så här hittar du ditt schema
Schema i Kronox
Ditt schema inklusive hänvisning till plats för träffar hittar du i det digitala schemaverktyget KronoX. Notera gärna att ändringar i schemat kan ske med kort varsel. Ha därför som vana att kontrollera schemat i KronoX regelbundet.
Lärplattformen Canvas
På webbsidan Ny student hittar du mycket bra information, bland annat om lärplattformen, Canvas, som du får tillgång till efter att du registrerat dig och skapat ditt studentkonto. Det är på lärplattformen vi lägger upp information om kurserna och där en hel del kommunikation mellan lärare och studenter samt mellan studenter sker.
Läs mer på Ny student.
Frågor
Om du har frågor som rör din utbildning så kan du kontakta vår administration.
Vi har telefontid måndag–fredag, kl. 10:00-12:00. Du kan även kontakta oss via e-post. För att vi ska kunna hjälpa till så snabbt som möjligt är det viktigt att du i ämnesraden skriver vilken utbildning eller kurs du ska läsa.
Utbildning inom vårdvetenskap, vård- och omsorgsadministration, arbetsvetenskap och offentlig förvaltning (A2)
Med vänlig hälsning
Ulrika, Hanna och Sara
Ulrika Stenmarck – kursansvarig
ulrika.stenmarck@hb.se
Hanna Hellgren – programansvarig
hanna.hellgren@hb.se
Sara Larsson Fällman – programansvarig
sara.larsson_fallman@hb.se