Prokrastinering
Alla människor skjuter upp saker då och då. Det är mänskligt. Men, ibland blir prokrastinering ett bekymmer som kan bidra till att vi inte klarar av studierna och mår dåligt.
Aktuellt
Studenthälsan har sammanställt ett dokument med information om prokrastinering. Där finns råd och tips för dig som vill veta mer om hur du kan hjälpa dig själv. Du hittar dokumentet på denna sida under rubriken "Hjälp - hur gör jag för att sluta prokrastinera?".
Prokrastineringsgrupp
Skjuter du upp dina studier på ett sätt som börjar bli, eller är, ett bekymmer för dig? Prokrastineringsgruppen är till för dig som har svårt att organisera och planera dina studier eller som upprepat skjuter upp att plugga. Gruppens syfte är att arbeta för att minska prokrastinering och att istället komma igång med studierna med stöd av varandra. Gruppen träffas under hela läsåret och vi har fortlöpande intag till gruppen under terminens gång. Låter det intressant? Läs mer om prokrastineringsgruppen.
Föreläsning
Föreläsningen "Prokrastinering - sluta skjuta upp och börja jobba" återkommer varje termin.
Behöver du stöd?
Behöver du hjälp med att skapa andra förhållningssätt kring mat, studier, träning eller/och sömn. Eller vill du ha hjälp att förstå hur din stress hänger ihop med din livsstil? Då kan du boka tid för samtal på studenthälsan.
Till tidsbokning studenthälsan
Har du svårt med studieteknik och att skapa struktur? Studievägledarna erbjuder föreläsningar och workshops i studieteknik. På sidorna om program- och kursadministration kan du får information om studieplanering på din institution, studieplaneraren kan hjälpa till om du kommit efter i studierna och behöver hjälp.
Till sidan om studievägledning
Till sidan om program- och kursadministration
Har du läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi som försvårar för dig i studierna?
Mer om stöd vid läs- och skrivsvårigheter/dyslexi
Är du osäker vad som krävs av dig språkligt på högskolan eller behöver du hjälp med att utveckla dina muntliga färdigheter? Då kan du ta del av högskolans språkpedagogiska stöd.
Mer om språkpedagogiskt stöd
Har du en funktionsnedsättning och behöver riktat pedagogiskt stöd kan du kontakta samordnare för riktat pedagogiskt stöd för att få information om vad det finns för stöd att få.
Mer om riktat pedagogiskt stöd
Ibland kan uppskjutandebeteende vara ett sekundärt problem till exempelvis depression eller en kris. Känner du igen dig i det så kan du boka tid till kurator på studenthälsan eller kontakta vårdcentralen alternativt ungdomsmottagningen för att få stöd.
Hitta vårdcentral eller ungdomsmottagning