Internationalisering

Internationalisering

Internationella perspektiv och gränsöverskridande kunskapsutbyten och kontakter är en naturlig del av högre utbildning och forskning. Den kontext som lärosäten världen över verkar i präglas av en mångfald och spännvidd av olika synsätt, ideologier och värden.

Mot bakgrund av den intensifierade globalisering som har ägt rum de senaste decennierna är vikten av en internationaliserad akademi mer aktuell än någonsin. Den högre utbildningen och forskningen möter nya krav, förutsättningar och villkor i en kontext där utbildnings och forsnings kvalitet också utsätts för internationell konkurrens. I en globaliserad värld får lärosätena vidare en allt viktigare roll vad gäller dess uppdrag att främja demokrati, tolerans och ömsesidigt kunskapsutbyte människor emellan, men också att förbereda studenter på att kunna verka i ett internationaliserat arbetsliv och samhälle.

Internationalisering vid Högskolan i Borås är inte bara en kvalitetsindikator, utan en integrerad del i arbetet för uppfyllandet av högskolans mål och visioner. Därmed bidrar internationaliseringsarbetet vid Högskolan i Borås till att sätta studenternas lärande i centrum, till att öka andelen forskning, samt till det fortsatta byggandet av kompletta akademiska miljöer.
 
Högskolan i Borås har en viktig uppgift att bedriva forskning som riktar sig mot globala utmaningar samt ge sina studenter förutsättningar att agera på den internationella arenan utomlands och i Sverige. Oavsett om studenterna kommer att verka i Sverige eller utomlands kommer de att möta ett samhälle och yrkesliv som är präglat av globala perspektiv. Internationalisering är en given del av alla framtidsorienterade professioner och nödvändigt för att skapa goda levnadsförutsättningar nu och i framtiden.
 
Internationalisering inom ramen för Akademin för polisiärt arbete handlar bland annat om att skapa förståelse för hur förhållanden i omvärlden påverkar polisens uppdrag i Sverige, svenska polisens internationella roll och samarbete kring brottsbekämpning av gränsöverskridande brottslighet samt brottsförebyggande arbete. Akademin hanterar internationaliseringsstrategier på strategisk och operativ nivå.

Akademin har börjat knyta internationella relationer med andra lärosäten som bedriver polisutbildning för framtida samarbeten och utbyten. För dig som är anställd vid akademin finns möjlighet att genomföra kompetensutveckling i form av studiebesök och utbyten vid lärosäten utanför Sverige. På sikt har akademin som ambition att även erbjuda studenter möjlighet till internationella utbyten.