Box

Genom fillagrings- och synkroniseringstjänsten Box kan du tillgängliggöra filer på webben, i dina datorer och som app i dina mobila enheter så att du alltid har tillgång till dina filer. Du kan även dela filer till andra på ett enkelt sätt.

Logga in och skapa konto

Du kan via en webbläsare komma åt dina filer i Box: hb.box.com.

Efter första inloggningen via webben finns det även möjlighet att få tillgång till filerna i Box via dina mobila enheter i Box-appen. Den finns att ladda ner till iPhone och iPad via App Store. 

Se guide för att skapa Box-konto.

Support

I menyn hittar du guider för att skapa konto, ladda upp och dela filer. Fler guider finns på Box supportsidor (extern länk). Behöver du ytterligare support, kontakta IT via e-post: it@hb.se.

Säkerhet

I dokumentet ”Informationssäkerhetsanvisning Användare” (dnr 074-11-19) kan du läsa om hur du som användare ska verka för att upprätthålla en god informationssäkerhet. Här framgår också högskolans regler för informationsklassning. Du bör alltid vara försiktig med hur du hanterar och lagrar sekretessbelagd information och känsliga personuppgifter.

Tjänsten levereras av SUNET, universitetens och högskolornas gemensamma organisation för infrastrukturtjänster. All trafik till och från tjänsten är krypterad, och filerna lagras krypterade hos leverantören som uppfyller högt ställda säkerhetskrav.