Arkivering
Om det finns information i Box som borde arkiveras, så måste den föras över till högskolans centrala arkiv. Högskolans informationshanteringsplan reglerar hur länge olika typer av information ska sparas.
Högskolans informationshanteringsplan
Exempel på information som ska arkiveras:
Information som hör till ett befintligt ärende och som kan resultera i ett myndighetsbeslut, till exempel rörande en student eller anställd.
Kursmaterial från utbildning, forskarutbildning och uppdragsutbildningar som inte har hanterats i Canvas, exempelvis undervisningsmaterial, tentamensfrågor och examinationsuppgifter, egenproducerade kompendier samt kursrapport.
Projektdokumentation som rör högskolans olika utvecklingsprojekt. Här ingår handlingar som projektdirektiv, projektplan inklusive budget och kalkyl, kommunikationsplan, styrgruppsprotokoll samt slutrapport.
Mötesanteckningar från rådgivande organ så som till exempel programråd.
Särskilt om forskning
Även information som skapas eller inhämtas inom högskolans forskning behöver arkiveras. Du kan läsa mer i högskolans dokumenthanteringsplan för forskningshandlingar. Exempel på information som ska arkiveras är:
- Forskningsdata
- Tillståndsansökningar
- Rapporter
Högskolans dokumenthanteringsplan för forskningshandlingar
Om du har frågor kontakta högskolans arkiv och registratur: registrator@hb.se
Gallring/radering
Innan du börjar flytta över material till en ny lagringsyta, så behöver du rensa bort gallringsbar information. En anledning till detta är att man ur ett integritetsperspektiv inte ska lagra personuppgifter längre än vad som är nödvändigt och tillåtet. Ett annat skäl är att minska den digitala lagringens miljöpåverkan genom att rensa bort onödiga filer.
Vilken information som får gallras/raderas regleras i högskolans informationshanteringsplan och exempel på sådant som kan gallras/raderas är:
- Arbetsmaterial: utkast, kladdar och annat underlag som ännu inte är färdigställt
- Kopior och dubbletter
Högskolans informationshanteringsplan