PowerPoint-mallar

Använd PowerPoint-mallen när du ska ta fram en egen PowerPoint-presentation. I mallen används inte de typsnitt som nämns i den grafiska manualen, utan typsnitt som är utvalda för att passa respektive verktyg. Använd de typsnitt som ligger i mallen så blir det rätt.

Behöver du en PowerPoint-presentation med fakta om högskolan att utgå från när du gör din presentation? Här hittar du en svensk och en engelsk PowerPoint-presentation med de senaste nyckeltalen. 

Mallarna finns direkt i PowerPoint

Om du är ansluten till högskolans nätverk eller via VPN kommer du åt mallarna direkt i PowerPoint. Öppna PowerPoint, välj "Nytt/New", klicka på "Delad/Custom", klicka sen på mallen du vill använda och välj "Skapa/Create". Nu öppnar sig mallen direkt i PowerPoint.

Högskolan i Borås

Bibliotekshögskolan

Textilhögskolan

Tips!

Du vet väl att du kan ändra sidans layout i PowerPoint-mallen? Det finns olika varianter av layout i högskolans mall som gör det enklare för dig att skapa en enhetlig presentation i högskolans manér. Genom att välja olika layouter för sidorna i din presentation blir det enklare att placera text och bild. 

Du kan välja vilken layout du vill ha genom att högerklicka på en sida i presentationen och därefter välja "Layout" menyn du då får upp. Då ser du varianterna du kan välja på. 

Du kan också klicka på "Layout" i Start-menyn och välja variant där.