Webbinarium: Återvunnen betong – kan det lösa cementkrisen?

Tack för ert deltagande! Vi vill tacka alla deltagare för er närvaro, era kloka frågor och ert engagemang i frågan. Det blev en lyckad tillställning, och vi ser fram emot att träffa er vid kommande fysiska seminarier.

Byggbranschen och samhället står inför stora utmaningar när det kommer till behovet av cement och betong, en fråga som har aktualiserats och debatterats flitigt under den senaste tiden. Samhällets och infrastrukturens behov är fortsatt brinnande – men hur kan betongbranschen bli mer cirkulär och hur kan vi utveckla processer för smartare betong?

Högskolan i Borås ligger i framkant inom resursåtervinningsforskning med fokus på återvinning av betong. Under det här webbinariet presenterar forskarna Madumita Sadagopan och Agnes Nagy spännande forskning och utveckling inom området, med fokus på hållbarhet och cirkularitet.

Datum: 14 september
Tid: 9:00–9:45
Plats: Zoom
Ingen anmälan krävs.

Om forskarna


Madumita Sadagopan arbetar som forskare inom området Resursåtervinning (Swedish Centre för Resource Recovery) med fokus på hållbar betong. Hon disputerade i februari 2021 med avhandlingen Recycling of concrete in new structural concrete.

 


Agnes Nagy arbetar som universitetslektor inom forskningsområdet Resursåtervinning (Swedish Centre för Resource Recovery) med fokus på byggteknik och hållbart samhällsbyggande vid Högskolan i Borås sedan 2004.Forskning inom återvinning av betong pågår inom ramen för forskningsprogrammet RE:concrete sedan 2016. Den forskning som bedrivs inom resursåtervinning bedrivs vid Swedish Centre for Resource Recovery.

Läs mer om forskningen

Centrum för hållbart samhällsbyggande »
Mer om forskningsområdet Resursåtervinning »

Webbinariet är ett samarbete med Science Park Borås.