FEK/EK-seminariet: Ett skifte mot masspersonalisering av produkter och tjänster inom modehandeln – vad blir implikationerna?

Presentatör: Gabriella Wulff, universitetslektor och doktor i företagsekonomi

Innehåll: Merparten av våra kläder massproduceras, ofta i länder långt bort från marknaden. Samtidigt kritiseras klädbranschen för att vara ohållbar, där både forskare och bransch söker lösningar för att återanvända och återvinna de kläder som finns på marknaden, för att skapa en mer cirkulär ekonomi. Parallellt med de initiativen finns en framväxt av företag som bygger på alternativa affärsmodeller genom tillverkning baserad på efterfrågan. Tanken är att affärsmodellen ska leda till minskad överproduktion och mer hållbara konsumtionsvanor.

Under seminariet kommer Gabriella Wulff presentera hur hon studerar ämnet inom ramen för forskningsprojektet ”Ett skifte mot masspersonalisering av produkter och tjänster inom modehandeln – vad blir implikationerna?”.

Läs mer om projektet här: https://www.hb.se/forskning/forskningsportal/projekt/ett-skifte-mot-masspersonalisering-av-produkter-och-tjanster-inom-modehandeln/

Språk: Svenska

Varmt välkomna!