Två studenter sitter och pluggar i högskolebiblioteket.

Sen anmälan

Alla utbildningar är inte öppna för sen anmälan, de har redan fyllt sina platser med sökande. Det går inte heller att säga hur stora chanserna är att komma in på en utbildning, då det beror på hur många av de sökande som är behöriga och på hur många som väljer att tacka ja till sina platser.  Se statistik från tidigare år.

Hur vet jag vilka utbildningar som är öppna för sen anmälan?

För att se vilka utbildningar som är öppna för sen anmälan kan du klicka i rutan "Öppna för sen anmälan" på Antagning.se och sedan söka på det område eller den högskola du är intresserad av, alternativt välja att se alla utbildningar som är öppna.

Om du är osäker på vad du ska plugga kan du kontakta en studie- och karriärvägledare här på högskolan och boka tid för ett vägledningssamtal. Då får du hjälp att titta på val av högskolestudier och kommande arbetsliv och vilka alternativ som passar just dig.

Jag vill prova att läsa på högskola, vad ska jag välja då?

Om du vill prova att läsa på en högskola men ännu inte bestämt dig för en längre utbildning kan en kurs vara ett alternativ. Du får då möjlighet att läsa ett ämne som du är intresserad av för att se om det är något för dig och du får också känna på vad studier på en högskola innebär.

Kontakta Studie- och karriärvägledning

Kontakta gärna Studie- och karriärvägledningen för samtal kring vilka alternativ som kan passa just dig.