Campus

Karta

Karta över högskolans lokaler, restauranger, Campusservice och IT-support, Studentexpeditionen m.m.

Högskolebiblioteket

Högskolebiblioteket på Högskolan i Borås är ett av de bästa biblioteken i Sverige. Här kan du boka grupprum, låna kurslitteratur, fylla på ditt utskriftskonto samt få hjälp och stöd från våra högskolebibliotekarier. Biblioteket anordnar även biblioteksfrukostar och seminarium. Se kalendariet och mer info på bibliotekets webbplats.

Studentbokhandel

I studentbokhandeln kan du köpa ny och begagnad kurslitteratur, kontorsmaterial och kompendier eller sälja litteratur du inte längre behöver. Du hittar Studentbokhandeln på Allégatan 6.

Mat och kaffe

På campus finns flera restauranger och caféer för dig som vill äta lunch, fika eller köpa mellanmål. För dig som vill värma medhavd mat finns studentpentryn i alla byggnader på campus.

Miljöarbetet på campus

Högskolan i Borås har en stark hållbarhetsprofil och vi arbetar aktivt för att minska vårt avtryck på planeten. Förutom en tydligt integrerad miljöprofil i undervisning och organisatorisk styrning och ledning uppmuntrar vi även våra studenter att ta steg för en hållbar studietid. Ta därför gärna cykeln eller bussen till högskolan, använd de återvinningsstationer som finns utplacerade runt om på campus, tänk på att släcka belysning i studierum och toaletter och att stänga av datorer när du har arbetat klart.

Campus Varberg

Högskolan i Borås driver även undervisning på plats i Varberg. Här kan du läsa högskolans event management- eller förskollärarutbildning. Campus ligger i Varbergs hamnområde med närhet både till stadens utbud och till havet.

På Campusbiblioteket hittar du litteratur, datorer och studieplatser. På Campusbiblioteket kan du till exempel få hjälp med databassökningar till dina arbeten.

Mer information om Campus Varberg (extern länk)

Drivhuset

Högskolan och Studentkåren samarbetar med Drivhuset vilka hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag genom utbildning, vägledning, gratis kontorsmiljöer etc. Läs mer på deras webbplats (extern länk).