Varför Högskolan i Borås?

Utbildning

Hos oss kan du välja bland över 60 utbildningsprogram på olika nivåer. Vi erbjuder unika utbildningar inom tio områden, flera av våra utbildningar finns bara hos oss och lockar studenter från hela Sverige. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Underbara Borås

Kulturstaden, idrottsstaden, textilstaden eller shoppingstaden. Ja, kalla den vad du vill. En sak är säker, Borås växer från alla håll och kanter. Här finns allt från mysiga fik till stora shoppingcenter, prisbelönta restauranger till uppskattad kommunikation med närheten till allt.

En stark högskola

Högskolan i Borås är en av landets starkaste högskolor med framgångsrika utbildnings- och forskningsmiljöer. Högskolan i Borås har i dag cirka 18 000 studenter och cirka 800 medarbetare. Här skapas lärande, kunskap och innovation i en inspirerande studiemiljö.

Nära koppling till näringsliv

Högskolan i Borås har goda samarbeten med det regionala näringslivet, vi arrangerar aktiviteter tillsammans med externa aktörer och studentkår under exempelvis branschträffar, arbetsmarknadsdagar och sittningar. Allt för att du ska få möjligheten att knyta värdefulla kontakter under tiden du studerar, något som förhoppningsvis kan öka dina chanser till jobb.

Unikt och centralt campus

Högskolans campus ligger mitt i stan i slutet av den centrala Allégatan. På vårt campus hittar du allt du behöver. Förutom lärosalar har vi ett av Sveriges bästa bibliotek, restauranger, caféer och en studentbokhandel.

Lätt att pendla

Högskolans campus ligger knappt 10 minuters promenad från resecentrum. För dig som är bosatt på annan ort och pendlar till Borås erbjuder Mecenat studentrabatt på Västtrafiks periodbiljetter. Läs mer om rabatten. (extern länk)

Hållbar utveckling

För Högskolan i Borås innebär en samordning av hållbar utveckling i utbildning att du som student stimuleras till kritiskt tänkande i din utbildning och ges underlag till att verka för och i ett hållbart samhälle.

Bostäder

Sedan flera år pågår ett nära samarbete mellan Högskolan i Borås, Borås Stad och Studentkåren i Borås för att underlätta för dig som student att finna ett bra boende. Här hittar du tips om boende. 

Stöd och hjälp

Under din tid som student kan du t.ex. vända dig till oss om du behöver hjälp med akademiskt skrivande, studieteknik, muntlig presentation, studievägledning, samtalskontakt med kurator, sjuksköterska och studentombudsman eller stöd vid läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och andra funktionsnedsättningar.

Informationssökning

Högskolans bibliotek erbjuder undervisning i informationssökning för alla studenter som är antagna vid ett av högskolans grundutbildningsprogram. Undervisning i informationssökning planeras tillsammans med program- och kursansvariga på akademierna och har som syfte att främja utveckling av informationskompetens.