Akademistöd
Akademistöd har till uppgift att på ett högskoleövergripande och verksamhetsnära sätt stödja de administrativa behov som rör utbildning, forskarutbildning och internationell mobilitet.
Akademistöds ansvarsområden
Utbildningsadministration
Utbildningshandläggarna administrerar studentens väg genom utbildningen. De arbetar med reservantagning och registrering, information inom ramen för utbildningar, handläggning av studentärenden och studieplanering, administrativt stöd vid examensarbete samt stöd till kärnverksamheten vid t.ex. introduktion av ny medarbetare.
Inom Utbildningsadministrationen finns ytterligare uppdrag, t.ex. utskottshandläggare, administratör för verksamhetsförlagd undervisning samt huvudbokare som arbetar med schemaläggning och lokalbokning i KronoX.
Utifrån administrativ kompetens, är utbildningsadministrationen bollplank till kärnverksamheten i diverse frågor.
Samtliga uppdrag innebär ett nära samarbete med prefekter, proprefekter, programansvariga, kursansvariga m.fl. funktioner inom kärnverksamheten samt med övriga avdelningar inom Verksamhetsstöd.
Forskarutbildningsstöd
Forskningshandläggarna utgör praktiskt och administrativt stöd i frågor som rör forskarutbildning vid institution och forskarskola. De involveras i samtliga stödprocesser kring doktorandens utbildning, från antagning till examen, och har ett nära samarbete med studierektor för forskarutbildningen. Forskningshandläggarna är sekreterare i forskarutbildningsutskott och nämnder samt upprätthåller formaliteter och ger handläggarstöd till dessa.
I samtliga arbetsuppgifter ingår ett stöd vid planering och genomförande av forskarutbildning. Det innebär ett nära samarbete med kärnverksamheten via studierektor, ordföranden för utskott/nämnd, prefekter, kursansvariga samt med forskarutbildningssamordnare från avdelningen Utbildningsstöd och övriga avdelningar inom Verksamhetsstöd.
International Office
Vid International Office (IO) arbetar internationella koordinatorer med att ge kvalitativt stöd och service till studenter och medarbetare när det gäller internationell mobilitet och tillhörande stipendieprogram samt mottagning av internationella studenter. Arbetet tar sin utgångspunkt i högskolans och akademiernas arbete med internationalisering.
Internationell mobilitet
IO arbetar nära akademierna för att tillsammans möjliggöra in- och utresande mobilitet. Detta avser hantering och handläggning av de processer som sker innan, under och efter en mobilitet. Internationell koordinator har i dessa fall en samordnande funktion och för dialog med institution, partnerlärosäte samt student. Arbetet inkluderar också handläggning av utbytesavtal med utländska lärosäten.
Stipendieprogram för internationell mobilitet
IO hanterar flera högskoleövergripande stipendieprogram för internationell mobilitet och är högskolans kontaktperson gentemot de nationella programkontoren. IO ansvarar för att ansöka om och slutrapportera mobilitetsprojekt, i vissa fall tillsammans med kärnverksamheten. Därtill ansvarar IO för att sprida information om programmen, regelverken och att aktiviteter inom projekten dokumenteras på korrekt sätt.
Mottagning av internationella studenter
Med mottagning så menas det stöd som IO ger till internationella studenter kring att leva och studera i Sverige och som inte har en direkt anknytning till deras akademiska utbildning på högskolan. Med internationella studenter så avses utbytesstudenter och studieavgiftsskyldiga samt studieavgiftsbefriade internationella programstudenter.